Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Asztrofizikai- és űrcentrumot hozott létre az ELTE

2021. szeptember 22. 17:19
Asztrofizikai- és űrcentrumot hozott létre az ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) létrehoztak egy asztrofizikai és űrtudományi centrumot.

Újabb fejlesztések történtek az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE). Az egyetem Természettudományi Karán (TTK) megalapították az asztrofizikai és űrtudományi centrumot, amelynek köszönhetően Magyarországon is elindulhat az űrtudományi képzés.

 

Az egyetem űrcentrumában csillagászati, űrtudományi és asztrofizikai kutatásokat fognak végezni a szakemberek. A centrum megalapításával a tudományterületek szakemberei jóval eredményesebben és hatékonyabban lehetnek képesek összehangolni és koordinálni a munkát. A központban űreszközöket is fognak fejleszteni.

 

Űrben használt gépeket is fognak fejleszteni a magyar centrumban

 

A kutatásokban az egyetem különböző karain dolgozó főállású kutatók és adminisztrátor munkatársak vesznek részt. A kutatások legjelentősebb támogatási projektje az asztro- és részecskefizikai kiválósági program.

 

Az egyetem a kiválósági programnak köszönhetően részt vehet a fizikai tudományterületek nemzetközi piacán is, amelynek eredményeképp a mesterszakos diákok olyan külföldi helyszíneken végezhetnek méréseket, amely eddig csak a nyugat-európai és az amerikai elit egyetemek hallgatóinak adatott meg.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu