Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Árfolyamrögzítés: A közszférában dolgozók vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak

2012. April 02. 10:55
Árfolyamrögzítés: A közszférában dolgozók vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak
Ma, azaz április 2-án indult el az árfolyamrögzítés új rendszere, melybe azok léphetnek be, akik legfeljebb 20 millió forint összegű devizahitelt, vagy deviza alapú kölcsönt vettek fel.

Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke javaslatára március közepén döntött a parlament arról, hogy ne a lakás érteke, hanem a felvételkori hitelösszeg legyen a meghatározó körülmény.

Rogán Antal,

Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerint 630 ezer családot érinthet az árfolyamgát lehetősége


svájci frank


Az árfolyamrögzítésre öt évig, de legfeljebb 2017 júniusáig lesz lehetőség. A törvény mindazonáltal lehetőséget biztosít arra, hogy három év elteltével az ügyfél kezdeményezze az árfolyamrögzítés megszüntetését. A bankok svájci frank esetében 180 forintos, az euró esetén 250 forintos, a japán jen esetében pedig 2,5 forintos árfolyamot alkalmaznak az árfolyamrögzítés ideje alatt a Magyar Bankszövetséggel kötött megállapodás szerint.


A törvény alapján az április 1-jei hatálybalépés után a pénzintézetek kizárólag a közszféra dolgozóinak kérelmét kötelesek befogadni, június 1-jétől a többi lakáshiteles kérelmét, szeptember elejétől pedig a szabad felhasználású devizakölcsönnel rendelkezők következnek.

A közszférában dolgozók emellett vissza nem térítendő támogatást kapnak, ha 2011. december 30-ig a hitelezőnél, valamint a munkáltatónál bejelentették végtörlesztési szándékukat, de azt nem tudták teljesíteni, és helyette az árfolyamrögzítést választják.


MTI/fidesz.hu/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu