Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Árfolyamgát: 30 millió forintos értékhatár helyett a felvett hitelösszeg legyen 30 millió forint

2012. February 23. 05:07
Árfolyamgát: 30 millió forintos értékhatár helyett a felvett hitelösszeg legyen 30 millió forint
Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottsága szerdai ülésén támogatta Rogán Antalnak az árfolyamgát új rendszeréhez beadott módosító javaslatait.

pénz


Rogán Antal kedden az Országgyűlésben jelentette be, hogy az árfolyamgát rendszerét érintő törvényjavaslathoz módosító indítványt nyújt be a Fidesz.

A Magyar Bankszövetséggel egyetértésben szeretne dönteni a Fidesz az árfolyamgát rendszerét módosító törvényjavaslatról - nyilatkozta Rogán Antal, a kormánypárt képviselője.

Rogán Antal,


A testület képviselőinek többsége támogatta Rogán Antalnak, az Országgyűlés gazdasági bizottsága fideszes elnökének és Németh Zoltán fideszes képviselőnek a héten benyújtott közös módosító indítványát arról, hogy az árfolyamgát új rendszerében az ingatlanokra vonatkozó korábbi, 30 millió forintos felső értékhatár helyett a felvett hitelösszeget maximálják 30 millió forintban.

A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítéséről szóló jogszabályt módosítható törvényjavaslat szerint az ügyfelek 2012 végéig kezdeményezhetik az árfolyamgát új rendszerébe való belépést a devizakölcsönt folyósító hitelintézetnél. Az árfolyamrögzítésre 60 hónapig, de legfeljebb 2017 júniusáig lesz lehetőség. A pénzügyi intézmények a svájci frank esetében 180 forint/svájci frank, az euró esetén 250 forint/euró, a japán jen esetében pedig 2,5 forint/jen árfolyamot alkalmaznának a rögzített árfolyam időszakában az indítvány szerint.

A bizottság támogatta Heintz Tamás fideszes képviselőnek azt a módosító javaslatát is, hogy az árfolyamrögzítésnél alkalmazott árfolyamok közül csökkentsék a japán jennél alkalmazott mértéket, a tervezett 2,5 forintról 2 forintra. A nemzetgazdasági tárca képviselője ezt a javaslatot nem tartotta támogathatónak.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu