Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Applikációval segíti a permetezést a Syngenta

2021. április 29. 09:30
Applikációval segíti a permetezést a Syngenta

Sokkal hatékonyabb és fenntarthatóbb permetezést ígér a Syngenta innovatív megoldása, melynek során applikációval figyelhetnek a gazdák az időjárási tényezőktől kezdve a megfelelő eszközválasztásig minden szükséges dologra.

A permetezési app Cropwise Spray Assist névre hallgat, magyar nyelvű, okostelefonokra optimalizált alkalmazás, amely nagyban támogatja a gazdák munkáját. A permetezéshez szükséges megfelelő fúvókák kiválasztásában, a permetlé mennyiségének beállításában is segít, de ügyel a megfelelő nyomás kiválasztására is -  hatékonyabbá téve ezzel a permetezést. Az optimális időpont megválasztásában ugyanúgy hű társ, ahogy a permetező berendezések megfelelő beállítását is segíti. A folyamat ezáltal hatékonyabb, gazdaságosabb, fenntarthatóbb, nem utolsósorban pedig olcsóbb lesz.  

 

A Spray Assisttal a heti permetezési menetrendet lehet megtervezni, kalibrálni lehet a permetezőgépet, például adott széljárás esetén a permetlé kevésbé sodródik el – a Syngenta szerint ez a jelenség 90 százalékban csökkenthető az appal. Fő szántóföldi kultúráknál érdemes bevetni elsősorban, de a vállalat tervezi, hogy később zöldségfélék esetében is megoldható legyen használata.  

 

 

Permetezés

 

 

Az alkalmazás rendelkezik egy adatbázissal, amelybe összesen 600 fúvókatípus adatait mentették, ez alapján tesz javaslatot a rendszer.  

 

Syngenta régóta foglalkozik a növénytermesztés digitalizációjával, a Cropwise termékcsaládjának legújabb tagja a Spray Assist, amely a vállalat digitális és technológiai csapatának közös fejlesztése. A vállalat egyik célkitűzése, hogy digitális fejlesztésekkel biztosítsa az agrárszektor megfelelő, hatékony működését, fenntarthatóvá és optimalizálttá téve ezáltal a vállalatokat. Komplex megoldásaik a gazdaságok eredményességéhez járulnak hozzá Heicz Péter, a Syngenta agrár-innovációért felelős dél-kelet európai vezetője szerint.  

 

M. A. 

Forrás: üzletem.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu