Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Állatgyógyászati kutatóközpontot adtak át Mohácson

2018. December 10. 15:18
Állatgyógyászati kutatóközpontot adtak át Mohácson

Átadták a mohácsi Prophyl Kft. 700 millió forintos beruházással elkészült kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, az ünnepségen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a fejlesztést egy generációkon átívelő, magyar tulajdonban lévő, egészségügyi, családi vállalkozás valósította meg.

A családi vállalkozások rugalmasabbak és nyitottabbak az innovációra, ezt bizonyítja a Prophyl Kft. is - jegyezte meg a miniszter. Emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány víziója, hogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Az egészségipar valamennyi nemzetgazdasági prioritásnak megfelel, kutatásigényes területei vannak, részben kihasználatlan külpiaci lehetőségekkel, tovább bővíthető munkaerőbázissal rendelkezik. Felidézte azt is: a kormány azt a célt tűzte ki, hogy a gyógyszergyártás nemzeti összterméken belüli részesedése 6-ról 8 százalékra, exportteljesítménye pedig 10 százalékra nőjön. 

 

Állatgyógyászati kutatóközpontot adtak át Mohácson

A cég fő tevékenysége az SPF tojás előállítása 

 

Az 1991-ben alapított Prophyl Kft. a Gazdasági és Innovációs Operatív Program 221 millió forintos támogatásával a volt Marek József Mezőgazdasági Szakközépiskola épületében alakította ki 800 négyzetméteres kutatóközpontját, ahol laborok és irodák kaptak helyet. A cég két fő tevékenysége az úgynevezett SPF (Special Pathogen Free - a jelenleg ismert baromfi betegségtől mentes) tojás előállítása és a kutatás-fejlesztési szolgáltatás gyógyszergyártók, oltóanyag-termelők felé. A humán vírus elleni vakcinák és a legtöbb élő vírusos baromfivakcina készítésére használt SPF-tojások előállításában a Prophyl piacvezető Európában. Szabóné Benyeda Zsófia ügyvezető igazgató arról számolt be, hogy a jelenlegi, évi hétmillió darabos termelést néhány éven belül, a Bólyban tervezett üzemük építését követően megduplázzák.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu