Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Állatgyógyászati kutatási és fejlesztési központ épül Monoron

2019. January 15. 13:05
Állatgyógyászati kutatási és fejlesztési központ épül Monoron

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron csaknem 10 milliárd forintból - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter sajtótájékoztatón elmondta, hogy a francia tulajdonú cég 8,17 milliárd forintos befektetését a kormány további 1,63 milliárd forinttal segíti. Az állategészségügy nemzetgazdasági jelentőségű ágazat, hiszen az állatállomány megbetegedése miatti kiviteli tilalmak jelentős bevételkieséseket okoznak - tette hozzá Szijjártó Péter. Hangsúlyozta, hogy a gyógyszeripar hagyományosan erős ágazata az országnak, a visegrádi államok közül itt a legmagasabb a gyógyszeripari kutatások és fejlesztések aránya. A Magyarországon előállított gyógyszerkészítmények 84,5 százalékát külföldön értékesítik, a Ceva-Phylaxia azonban ennél is magasabb, csaknem 95 százalékos kiviteli arányt ér el a készítményeivel - tette hozzá.

 

Állatgyógyászati kutatási és fejlesztési központ épül Monoron

Az oltóanyag-kutatásban dolgozó alkalmazottaik fele Magyarországon dolgozik

 

 

 

Thierry Le Flohic, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. igazgatóságának elnöke a sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy az oltóanyag-kutatásban dolgozó alkalmazottaik fele, vagyis több mint 130 ember Magyarországon dolgozik. Termékeiket Dél-Amerikában, Afrikában, Kínában és Ázsia más országaiban is értékesíteni tudják, Brazíliában minden második baromfit Magyarországon előállított készítmény véd a betegségektől - tette hozzá. A cég vezetője elmondta, hogy az elmúlt 10 évben több mint 100 millió eurónyi fejlesztést hajtottak végre és évente csaknem 20 százalékkal bővítik a termelési kapacitásukat.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu