Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Álláskeresőknek indult ingyenes programozói oktatás

2021. július 15. 10:39
Álláskeresőknek indult ingyenes programozói oktatás

Munkanélkülieknek, álláskeresőknek és karrierváltásban gondolkodóknak indított ingyenes informatikai oktatást a HTTP (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda) Alapítvány.

Ingyenes informatikai és programozói képzésre jelentkezhetnek az álláskeresők és a karrierváltásban gondolkodó személyek. A tananyagot a HTTP (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda) Alapítvány készítette állította össze. A kurzus virtuális nyári tábor keretein belül lesz megtartva, a jelentkezők pedig addig a szintig mélyíthetik tudásukat, hogy a tábor végéig az első saját honlapjukat is képesek lesznek megcsinálni.

 

A HTTP Alapítvány egy olyan közhasznú szervezet, ami a versenyképes informatikai és programozói szaktudást szeretné elterjeszteni minél több ember számára. A képzéseken résztvevők a munkaerőpiacon is hasznot húzhatnak az alapítvány munkájából, hiszen egyre fontosabb a piacképes informatikai szaktudás minden iparágban.

 

Az alapítvány olyan tevékenységekkel foglalkozik az oktatáson kívül, mint például az informatikai tárgyakat oktató tanárok és a vállalatok összekapcsolása, informatikai szakmák népszerűsítése a pályaorientációs kampányok által, valamint különböző akadémiák támogatása és versenyek válogatóinak lebonyolítása.

 

A kezdő programozói tudás egyre több helyen alapfeltétel

 

"Az informatikai képzések kiemelkedő bérezésű és magas hozzáadott értéket előállítani képes munkahelyeket teremtenek. A digitális gazdaság a bruttó nemzeti össztermék negyedét, a hazai foglalkoztatottság ötödét adja. Az IT szektorban az elmúlt egy évben a nemzetgazdasági ágak közül a negyedik legnagyobb mértékben, több mint 21 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A világgazdaság új szerkezetben indul újra, azt szeretnénk, ha a magyar vállalkozások és a magyar munkavállalók a jövő nyertesei lennének" - mondta az ITM közleményében György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

 

A közleményben kiemelték, hogy rengeteg új munkahely jött létre világszerte a digitalizációnak köszönhetően, azonban ezen munkahelyeken elvárás az alapszintű programozói és kódolói készség. Az alapítvány ezért egy összeköttetést kíván nyújtani az álláskeresők, az oktatási intézmények, valamint a vállalkozások között.

 

A HTTP Alapítvány 2005 óta végzi minőségi munkáját és olyan partnereket tudhat maga mellett, mint a Microsoft IT Akadémia, vagy a több ezer diákkal rendelkező Cisco Hálózati Akadémia. Munkaközvetítői tevékenységük által csak az elmúlt években több száz álláskeresőt segítettek hozzá ahhoz, hogy elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

 


Forrás: MTI, HTTP Alapítvány honlapja
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu