Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.09. - vasárnap, Emőd napja van.

Belföldi hírek

Állami és vállalati együttműködéssel biztosított a fertőtlenítőszer-ellátást

2020. április 18. 12:29
Állami és vállalati együttműködéssel biztosított a fertőtlenítőszer-ellátást

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával hat magyar gyártó működik együtt a fertőtlenítőgyártásban, így a következő hónapokra biztosított a belföldi ellátás - jelentette be a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László üdvözölte, hogy bőr-, felület- és eszköz-fertőtlenítőszerek előállítási folyamatát sikerült belföldi gyártással lefedni, beleértve az alapanyagokat és a csomagolóeszközöket is. Hozzátette, hogy hasonló összefogással más létfontosságú termékek gyártása is teljes egészében megvalósítható Magyarországon. A fertőtlenítőgyártás a kórházak, egészségügyi intézmények, rendvédelmi szervek, közművek és más szolgáltatók mellett a lakossági szükségletet is kielégítheti. Az államtitkár természetesnek nevezte, hogy az állam koordinátorként és támogatóként együttműködik a gyártókkal, és - mint fogalmazott - az is normálisnak számít mindenütt, ha egy ország a helyi cégeket részesíti előnyben. György László szerint a belföldi termelés több munkahelyet és nagyobb adóbevételeket eredményez, így összességében akkor kifizetődőbb lehet, ha a behozatal egyébként olcsóbb lenne.

 

Állami és vállalati együttműködéssel biztosított a fertőtlenítőszer-ellátást

 

A sajtótájékoztatón az együttműködésben részt vevő cégek képviselői is nyilatkoztak. A vállalatvezetők üdvözölték, hogy a kormány az eljárások egyszerűsítésével megkönnyítette a nélkülözhetetlen termékek gyártását, és hozzátették, hogy a veszélyhelyzet a piaci szereplőket is nagyobb tehervállalásra ösztönzi. György László a vállalatok beszámolói után közölte, hogy országszerte összesen 29 társaság kapott az elmúlt hetekben engedélyt fertőtlenítőgyártásra. Az ITM folytatja a koordinációt az érintett cégekkel, hogy a termelés a belföldi igények kielégítésén túl hosszabb távon a kivitelhez is hozzájárulhasson.

 

T.D./MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu