Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Alkotmánymódosítást is igényel a megyei önkormányzatok vagyonának átadásáról szóló törvény

2011. October 18. 10:58
Alkotmánymódosítást is igényel a megyei önkormányzatok vagyonának átadásáról szóló törvény
Az Országgyűlés október 18-án, kedden tárgyalja meg azt a kormányzati javaslatot, amely állami tulajdonba adná a megyei önkormányzatok vagyonát és intézményeit.
A megyei önkormányzatok vagyonának átadásáról szóló törvényjavaslattal és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítással a Fidesz-frakció kérésére egészítette ki keddi napirendjét a parlament. Az előterjesztés szerint 2012. január 1-jétől állami tulajdonná válik a megyei önkormányzatok vagyona, valamint állami kézbe kerülnek a ma megyei önkormányzati fenntartású intézmények, azok vagyona, illetve a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő egészségügyi intézmények vagyona is, az állam pedig átveszi a hozzájuk kapcsolódó közfeladatokat és közszolgáltatásokat. Ezzel együtt az állam a megyei önkormányzatok nagyjából 180 milliárd forintos adósságát is átvállalja.

Az Országgyűlés

Az Alkotmányt is módosítani fogja az Országgyűlés


Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter indoklásában azt írta: a kormány kész konszolidálni a feladataik ellátásához az elmúlt években jelentős mértékű hitelfelvételre kényszerülő önkormányzatok helyzetét, amelyek adósságállománya a gazdasági növekedés egyik korlátja.

Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu