Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Alkalmazkodnak a fogyasztók igényeihez az internetszolgáltatók

2021. február 04. 09:20
Alkalmazkodnak a fogyasztók igényeihez az internetszolgáltatók

A növekvő kereslet felé mozdulnak el az internetszolgáltatók - hálózatfejlesztések várhatók az összes nagy cégnél, mivel a járvány miatt teljesen átrendeződtek az internetezési szokások és az adatforgalom használata is.  

Főként a home office és a kijárási korlátozások, az interakciók csökkenése okozta a változást, melynek során az eddigi internetezési helyszínek zöme elnéptelenedett, és olyan helyeken interneteznek a legtöbbet a felhasználók, ahol eddig nem volt jellemző. Az ágazatban így stratégiai változtatásokra van szükség.  

 

telenor harminc százalékos adatforgalmi növekedést mért a koronavírus-járvány tavaszi betörése óta. Az átrendeződés miatt a cég közel kétszáz helyszínen már variált rendszerével, hogy kényelmesebb és gyorsabb internethasználatot biztosítson ügyfelei megváltozott igényeire igazítva. Elemzéseik szerint a Hipernet konstrukció megfelelően működik, a folyamatosan változó igények miatt azonban további fejlesztéseket terveznek.  

 

Otthoni munkavégzés

 

A Telenornál sincs ez másképp. Szupergyors hálózat kiépítésén fáradoznak a legmodernebb technológiákat használva, és az egyik legnagyobb magyarországi lefedettség lesz az övék 2021 második felére.  

 

A Vodafone is fejleszti hálózatait, monitorozzák a járvány miatti átrendeződéseket, ezek alapján alakítják ki stratégiájukat. Vezetékes- és mobilhálózatukon 30-40 százalékos növekedést mértek tavasztól. A folyamatos karbantartások mellett az 5G hálózatuk bővítését is minél előbb megkezdik, további megyeszékhelyekre eljuttatva a szolgáltatást. Kiemelték, hogy vállalati ügyfeleknek biztosított privát hálózatok létesítését is tervezik. 

 

A DIGI kapacitásbővítést hajtott végre ott, ahol szükség volt rá, főleg a csúcstechnológiás, optikai hálózatukra építenek. A bővítés náluk folyamatos.  

 

A Magyar Telekom extrém növekedést mért az internetezési adatokat figyelve, mintegy negyven százalékos ugrásról van szó csak a tavaly tavaszi időszakot figyelembe véve. A vezetékes internetet igénybe vevők száma 7,4 százalékkal nőtt. A többi szolgáltatóhoz hasonlóan a Telekom is az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva módosít a szolgáltatási szokásokon. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu