Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Alapvetően változott meg a gazdaságfejlesztési rendszer

2017. May 24. 14:26
Alapvetően változott meg a gazdaságfejlesztési rendszer

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár a Terület- és településfejlesztési operatív program forrásairól elmondta, hogy az elérhetőség és a projektek megvalósításának módja alapjaiban változott meg a 2007-2013-as ciklushoz képest, a jelenlegi rendszer a településeket és a megyéket erősíti.

Elmondása szerint 2007 és 2013 között egyrészt Budapesten döntöttek, másrészt erős lobbiérdekek határozták meg, hogy helyben milyen pénzeket lehet felhasználni. Ugyanakkor a mostani ciklusra létrehozott TOP megerősíti a településeket, a megyéket, valamint segíti a helyben boldogulást. A TOP magyarországi kerete 1300 milliárd forint, amelyből széleskörű beruházások valósulnak meg: bölcsőde kialakítása, inftrastruktúra bővítés, energiahatékonyság.

 

A Terület- és településfejlesztési operatív program 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé

A Terület- és településfejlesztési operatív program 1300 milliárd forint értékű fejlesztést tesz lehetővé 

 

A beruházások megvalósítását gyorsítja, hogy a településes a támogatási szerződések megkötése után megkapják a teljes beruházási költséget.  Az államtitkár aláhúzta, mivel az önkormányzatoknak nincs szükségük önerőre, nem adódhat olyan helyzet, hogy a nyertesek nem tudják kifizetni vállalkozóikat és az alvállalkozókat. Ez 2007 és 2013 között többször előfordult, és a regionális fejlesztési projektek kivitelezése sok önkormányzatot adósságcsapdába hajtott - tette hozzá.



/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu