Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Belföldi hírek

Alapvető változások lesznek a rádió szervezetében - interjú Gazsó L. Ferenccel

2010. december 14. 12:55
Alapvető változások lesznek a rádió szervezetében - interjú Gazsó L. Ferenccel
Gazsó L. Ferenc, az MR1-Kossuth Rádió frissen kinevezett főszerkesztője arról nyilatkozott lapunknak, hogy hogyan telt az első 9 munkanapja, és persze mik a hosszútávú tervei a rádiót illetően.
- Hogyan telnek a napjai a főszerkesztői kinevezése óta? Elkezdődött már a munka?
- December 1-én kaptam meg Jónás Istvántól, a rádió szintén újonnan kinevezett vezérigazgatójától a megtisztelő felkérést a főszerkesztői posztra, és mindjárt az első munkanapon bizonyos tekintetben rám zúdult mindaz, ami a Magyar Rádió és a Kossuth Rádió maga. Ez egy rendkívül szerteágazó és nagy munkaszervezet, ugyanakkor korántsem átláthatatlan, mert egy nagyon korszerű struktúrában működik. Ez még akkor is igaz, hogy ha rövidesen alapvető változások lesznek a rádió szervezetében és az összes közmédium szervezetében is. El kell mondanom, az is motivált a feladat elvállalásában, hogy egy korszerű, az európai normáknak megfelelő, egymással szimbiózisban működő közmédium rendszer létrehozásában részt vehetek.

Kossuth Rádió

A Kossuth Rádió jelenleg is abszolút piacvezető, megelőzve az összes kereskedelmi rádiót- Mik a rövid-, illetve hosszútávú tervei a rádiót és a magyar médiát illetően?
- Minden tervem és gondolatom pillanatnyilag a Magyar Rádióé, de emellett a közmédiumokra váró átalakítás és korszerűsítés is foglalkoztat, már csak azért is, mert a rádió sem vonja ki magát ebből a folyamatból. Ami konkrétan a Magyar Rádióval  és a Kossuth Rádióval kapcsolatban jelenleg probléma, hogy hónapokig vezető nélkül működött, mert a korábbi vezetők önként távoztak innen, ez pedig nyilvánvalóan nem tett jót a rádiónak. Ezzel együtt a kollektíva szakmaiságát és erejét is mutatja, hogy a rádió nem esett szét, sőt, stabilizálta a piacvezető szerepét! A Kossuth Rádió tehát jelenleg is abszolút piacvezető, megelőzve az összes kereskedelmi rádiót is, amit nagyon nagy és megőrzendő eredménynek tartok. Példaként említeném a 180 perc című műsorunkat reggelente, vagy a Déli Krónikát, amelyet  1,2 millió ember hallgat az országban nap mint nap. Ez egy olyan érték és olyan felelősség, amelyre vigyázni kell. Ennek jegyében nekem az a szakmai célom, hogy semmiféle értéket szétszedni nem akarok, nem elvenni, hanem hozzátenni szeretnék mindahhoz, amit a 85 éves Magyar Rádió eddigi működése során elért. Nyilvánvalóan az az ambícióm, hogy még jobbá, még hallgatottabbá tegyük a rádiót!

Gazsó L. Ferenc,

Alapvető változások lesznek a rádió szervezetében - mondta Gazsó L. Ferenc, az MR1-Kossuth Rádió frissen kinevezett főszerkesztője


- Mennyire tudta megismerni a szakmai csapatot, akivel dolgozni fog? Nagy átalakulás előtt állnak, ilyenkor kellenek a biztos alapok.Mit gondol, mennyire lesz gördülékeny az együttműködés?
- Ez a folyamat még zajlik. Folyamatosan járom a szerkesztőségeket és személyesen is ismerkedem a kollégákkal, a műsorokkal. Már ezen a héten a frekventált hír- és közéleti műsorok élére az vezérigazgató úrral egyetértésben házon belülről új vezetőket kértem fel. Így gyakorlatilag a 9. munkanapomra felállt  mellettem a Kossuth Rádióban egy vezetői gárda, akikkel együtt kezdünk neki a munkának.


MCOnet-Kovács Tünde

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu