Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Aláírták az első megállapodás a felsőoktatási törvény keretében

2017. July 16. 08:32
Aláírták az első megállapodás a felsőoktatási törvény keretében

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a McDaniel College további budapesti működéséről írt alá megállapodsát az Egyesült Államokban található Annapolisban, szerinte ez bizonyítja, hogy a felsőoktatási törvény semmilyen teljesíthetetlen feltételt nem támaszt a külföldi bázisú egyetemeknek.

Ez az első megállapodás, amely egy EU-n kívüli egyetem magyarországi intézményének további működéséről szól. A miniszter tájékoztatása szerint a McDaniel College-ot 1867-ben alapították, 150 éve rendelkezik campusszal a marylandi Westminster városában, tehát az Egyesült Államokban régóta működő, komoly hagyományokkal rendelkező egyetem. A felek rögzítették, hogy az egyetem az amerikai akkreditációjának keretében adja ki a diplomákat a budapesti hallgatóknak, akiknek négyéves, angol nyelvű alapképzést nyújt.

 

Aláírták az első megállapodás a felsőoktatási törvény keretében

Ez az első megállapodás, amely egy EU-n kívüli egyetem magyarországi intézményének további működéséről szól

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a megkötött megállapodás a bizonyíték arra, hogy a felsőoktatási törvény által előírt feltételek "teljesen normálisak és teljesíthetőek". Az egyezmény bizonyíték arra is, hogy "ha valaki nem politikai balhét akar kreálni, hanem meg akar állapodni, akkor az nagyon gyorsan meg is tud állapodni a magyar kormánnyal a további működésről" - fogalmazott. Továbbá bizonyítja, hogy semmilyen módon sem veszélyezteti a felsőoktatás szabadságát - tette hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu