Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Belföldi hírek

Akik megszorítanak, élnek, mint Marci Hevesen

2009. augusztus 19. 18:27
Akik megszorítanak, élnek, mint Marci Hevesen
A jövő évi költségvetés az áremelések, megszorítások és a növekedő munkanélküliség költségvetése lesz. Ezt Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője mondta a büdzsével kapcsolatos kormányzati egyeztetésekre reagálva.
Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte: a szocialisták arról tárgyalnak, hogy "milyen újabb megszorító intézkedésekkel keserítsék meg a magyar emberek életét".

"Minden egyes adat, ami napról napra nyilvánosságra kerül, azt mutatja, hogy a helyzet rossz, nagy a baj és a dolgok még rosszabb irányba mennek" - fogalmazott.

szijjarto4_430_947_20090819182400_907.jpg

Szijjártó Péter: Akik megszorítanak, élnek, mint Marci Hevesen

A Fidesz kommunikációs vezetője ezzel kapcsolatban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma nyilvánosságra hozott jelentését idézte, amely szerint a reálkeresetek az első fél évben 2,2 százalékkal maradtak el az előző évitől, míg a foglalkoztatottság - a tavalyi év hasonló időszakához képest - 4,1 százalékkal csökkent.

A politikus szerint ezek az adatok azt mutatják, hogy az eddigi kormányzati megszorító intézkedések "teljesen értelmetlenek és feleslegesek" voltak, mert az emberek életét ugyan megkeserítették, a gazdasági mutatókon azonban nemhogy javítottak volna, hanem rontottak.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatóját itt tekontheti meg:

Ez jövőre is így lesz - tette hozzá -, mivel szakértői vélemények szerint a reálkeresetek 2010-ben még tovább csökkennek.

Hangsúlyozta: a kormány számára sokkal könnyebb újabb megszorításokkal keseríteni az emberek életét, mint visszaszerezni a BKV-nál végkielégítésekre, tanácsadói szerződésekre, bújtatott foglalkoztatásra kifizetett milliárdokat.

Az emberek azt látják, hogy nekik egyre rosszabb, egyre nehezebb körülmények között élnek, míg azok, akik őket ilyen helyzetbe hozták, élnek, mint Marci Hevesen - fogalmazott.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu