Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Aki Zombor Gábort követni fogja, annak magas mércének kell megfelelni - Interjú Pesti Imrével

2015. augusztus 28. 16:24
Aki Zombor Gábort követni fogja, annak magas mércének kell megfelelni - Interjú Pesti   Imrével

Dr.Pesti Imre országgyűlési kéviselő, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatójának neve is felmerült utódként  Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondását követően. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a politikust.

- A tegnapi napon, augusztus 31-ei hatállyal felmentését kérte Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára. Ön, mint az egészségügyben is járatos politikus, hogyan látja most a kialakult helyzetet?
- Zombor Gábor lemondása sokunkat meglepett. Egy egészégügyben jártas, az egészségügyet gyakorlati oldaláról is ismerő, hiteles szakember vezette a tárcát személyében, akinek a teljesítményét kimagaslónak értékelték. Úgy vélem, hogy aki Zombor Gábort majd követni fogja, annak egy magas mércének kell majd megfelelni.

 

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár

 

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondott (Fotó: Árvai Károly)

 - Ha Ön lenne ez a személy, milyen tervei lennének a tárcát illetően?
- Kétségtelen tény, hogy egészségpolitikus vagyok, azonban nem készültem államtitkári pozícióra. Az is tény, hogy a 2010-es választásokra a Kormányprogram és Nemzeti ügyek programjának készítésében is részt vettem, de a mindennapi munkám során az elmúlt időszakban nem volt fő profilom az egészségügy.

Dr.Pesti Imre országgyűlési kéviselő, a Fidesz közép-magyarországi regionális politikai pártigazgatója

 

Dr.Pesti Imre neve is felmerült utódként  Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondását követően

- Ön szerint ki lehetne Zombor Gábor utódja?
- Nagyon sokféle szempontot kellene figyelembe venni, amelyeknek birtokában maradéktalanul csak a Miniszterelnök van. Véleményem szerint kizárólag ezen tények ismeretében alakítható ki az, hogy ki lenne alkalmas a pozícióra, ezért a javaslattételt meghagynám Orbán Viktor Miniszterelnök Úr és Balog Zoltán Miniszter Úr számára.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu