Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Akcióterv a több beruházásért

2018. June 17. 08:11
Akcióterv a több beruházásért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány akciótervet dolgoz ki annak érdekében, hogy Magyarország még vonzóbb célpont legyen a beruházások számára, amelyek megnyeréséért globális szinten intenzív verseny folyik.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán a miniszter elmondta, ahogy korábban is volt már rá példa, úgy most is szívesen fogad javaslatokat a kamara tagjaitól. A hónap végén találkozik Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, akivel az összegyűjtött javaslatok alapján véglegesítik a tervet, amelyet továbbítanak a kormánynak. A tárcavezető a következő uniós ciklus költségvetési javaslatáról szólva kiemelte, határozottan ellenzik az adókulcsok egységesítését az Európai Unióban. Hangsúlyozta: az adócsökkentések politikai és gazdasági teljesítményen alapulnak, "nem ingyenesek".

 

Akcióterv készül a beruházások növelése érdekében

Most is szívesen fogad javaslatokat a kamara tagjaitól Szijjártó Péter

 

Arra is kitért, hogy a transzatlanti gazdasági, politikai és biztonsági együttműködés gazdasági része gyengül, az EU, az Amerikai Egyesült Államok és Kína kapcsolatát kereskedelmi viták feszegetik. Magyarország érdeke az, hogy a kereskedelem minél szabadabb és mindenki számára egyenlő feltételeket biztosító legyen - húzta alá. Összegzésképpen a tárcavezető elmondta, hogy a jelenlegi nagy kihívásokkal teli globális környezetben Magyarországnak meg kell dupláznia az erőfeszítéseit a versenyképesség javítása érdekében. Ezt a célt szolgálják szerinte a további adócsökkentések, illetve azok a lépések, amelyek segítik az átállást a következő globális gazdasági korszakra.

 

KKM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu