Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Akár nyolcszáz új munkahely Miskolcon

2017. May 26. 15:44
Akár nyolcszáz új munkahely Miskolcon

Átadták az évek óta nem termelő hejőcsabai cementgyár, mostani nevén HCM 1890 Kft. évi 40 ezer tonna kapacitású mészhidrát üzemét Miskolc hejőcsabai városrészében. A beruházás magántőkéből valósult meg.

A korábbi cementgyár termelését a  svájci Holcim konszern működtette, majd 2011-ben leállította a gyártást, a dolgozókat elbocsátották. A kormány 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősítette a cementgyár újraindítását, a mészhidrát gyártása az első lépése a gyár újraindításának. A közvetlen gyártásban huszonhat, a kapcsoló tevékenységekben további 40 dolgozónak ad munkát az üzem.

 

A korábbi cementgyár újraindításának a mészhidrát gyártás az első lépése

A korábbi cementgyár újraindításának a mészhidrát gyártás az első lépése

 

Az átadott beruházás részeként modernizálták a technológiához tartozó épületeket és gépsorokat, ennek köszönhetően az üzem megfelel a legszigorúbb magyar és európai uniós környezetvédelmi előírásoknak.  A gyár teljes termelésének újraindítás mintegy nyolcszáz embernek adhat majd munkát. A gyártás megkezdése a "kormányon múlik", kormányhatározatra van szükség, hogy a bányászati jogosultságot visszakapják.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu