Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Akár már most hétvégétől újra nyitva lehetnek a plázák vasárnap

2016. April 11. 13:54
Akár már most hétvégétől újra nyitva lehetnek a plázák vasárnap

A kormány nem akar az emberek ellen kormányozni, ezért a vasárnapi pihenőnap visszavonását javasolja - jelentette be Rogán Antal miniszter, a miniszterelnök kabinetfőnöke.

Rogán Antal sajtótájékoztatón elmondta: bár a kormánypártok célkitűzései megvalósultak az elmúlt egy évben, "a legfontosabb mégiscsak az, hogyan gondolkodnak erről az emberek". Mivel "az elmúlt egy évben nem sikerült meggyőzni őket arról, hogy ez az intézkedés az ő szempontjukból is sikeres", az Országgyűlés akár már kedden szavazhat az előterjesztésről, és már hétvégén hatályba léphet, ugyanis a miniszter a javaslat támogatását kéri a Fidesz-frakció hétfői frakcióülésén. Ezzel a törvény tavalyi hatálybalépését megelőző, 2015. március 14-i állapot állhat helyre mind a munkavégzésre, mind a pótlékok szabályozására vonatkozóan is.A két miniszter sajtótájékoztatója


A sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kiskereskedelmi forgalom 5,6 százalékkal bővült a tavalyi évben, vagyis a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény nem vetette vissza azt. A foglalkoztatással kapcsolatos félelmek sem igazolódtak be - tette hozzá -, hiszen 1,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelemben foglalkoztatottak száma, sőt vannak még betöltetlen álláshelyek az ágazatban. Az az átrendeződés is megtörtént, amit a kormány várt, vagyis a nagyobb üzletek felől a kisebbek felé tolódott át a forgalom egy része.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu