Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.03. - szombat, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

Agrárfejlesztések országszerte

2022. november 08. 08:00
Agrárfejlesztések országszerte

Egyre több hazánkban az olyan beruházás, amellyel a mezőgazdasághoz kapcsolódó technológiákat fejlesztik.

Magyarországon folyamatosan emelkedik azon cégek száma, akik mezőgazdasághoz kapcsolódó technológiai fejlesztést indítanak, ezzel pedig az egész agrárszektor egyre fejlettebbé válhat.

 

Újabban egy orosházi vállalkozás, a Béke Agrár Kft. indított közös beruházást egy közeli felsőoktatási intézménnyel. A Béke Agrár Kft. a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) intézményével fogott össze, hogy vadiúj állat monitoring szenzort dobjanak piacra.

 

A fejlesztést később a mezőgazdaság több szegletébe is be lehet vetni

 

Az orosházi cég egyébként állattenyésztéssel foglalkozik, így nem ismeretlen számukra a fejlesztés témája. Az új szenzorokkal a telephelyeken élő szarvasmarhák egészségügyi állapotát lesznek képesek ellenőrizni.

 

A szenzort több mint 600 millió forintból indítja el a cég és az egyetem közös konzorciuma. A technológiát a szarvasmarhák életük végéig gond nélkül tudják viselni, ráadásul az eszköz vezeték nélkül is tölthető lesz.

 

Ha az állatokkal valami probléma adódna, akkor egy telefonos alkalmazás riasztást küld az állat gazdájának, aki azonnal a helyszínre siethet. A telefonos applikáció a szarvasmarhák stressz szintjét, a szívritmus zavarokat és az ivarzást is képes felismerni.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu