Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Adócsökkentések várhatók 2022-ben is

2021. május 15. 06:00
Adócsökkentések várhatók 2022-ben is

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a gazdaság újraindításának érdekében jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések is.  

Varga Mihály a jövő évi adókönnyítő törvényjavaslatról beszélt videóüzenetében, amelyben kifejtette, hogy adócsökkentésekben és adóegyszerűsítésekben gondolkodnak 2022-t illetően is.  

 

A csökkentések részletezéséből kiderült, hogy 2022. júliusától a szociális hozzájárulási adó 15 százalékra mérséklődik, a szakképzési hozzájárulás pedig a jelen kedvezmények fenntartása mellett beépül az adóba. Ez két százalékpontos csökkenést jelent a munkát terhelő adók mértékét illetően. Az adórendszer egyszerűsödik, a pénzügyminiszter szerint pedig évente 250 milliárd forinttal több marad a vállalkozásoknál ezáltal.  

 

Csökkenhetnek az adók

 

Az átalányadózás könnyebb és olcsóbb lesz a jövő évtől, ez az adózási forma az éves minimálbér tízszereséig, kiskereskedelmi tevékenységnél ötvenszereséig választható majd – fogalmazott Varga. Az éves minimálbér feléig nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük az egyéni vállalkozásoknak, és a családi adókedvezmény lehetőségével is lehet majd élni.  

 

Mindezek mellett a kockázati tőkealap-kezelőknek és tőzsdéknek sem kell különadót fizetniük jövő évtől a törvényjavaslat szerint. Az energiaellátókról sem feledkeznek meg; a veszteségüket a következő 5 adóévben levonhatják az adózás előtti eredményükből, amelytől a pénzügyminiszter a rezsi csökkenését várja. A családok és vállalkozások támogatásának jövőre sem lesz vége, valamint a kriptodevizákból származó jövedelmek kifehérítése is cél. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu