Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Adminisztrációs terheket csökkentő fejlesztés a DrPortnál

2021. április 12. 16:55
Adminisztrációs terheket csökkentő fejlesztés a DrPortnál

Az egészségpénztári kártya adminisztratív terheit csökkenti az a fejlesztés, amely a DrPort Europe Kft. nevéhez fűződik. A startup innovatív ötletét a Hiventures 250 millió forinttal finanszírozza, amellyel a digitalizációs folyamat hamar megvalósulhat.

DrPort Europe Kft. egy egészségügyi szolgáltatások digitalizálására specializálódott startup, amelynek legújabb, modern technológián alapuló fejlesztését a Hiventures is támogatja, nem kevesebb, mint 250 millió forinttal.  

 

Hiventures húzása nem meglepő, hiszen a fejlesztés hiánypótló. Az egészségpénztári kártyák adminisztrációja rövidülne le, amely az ügyfél és az elfogadópontokként működő orvosi praxisok terheit is csökkentené. Jelenleg terméket fizetni egyszerűen lehet a kártyával, de a szolgáltatás igénylése meglehetősen bonyolult folyamat. A DrPort úgymond digitális folyosóra tereli a teljes folyamatot.  

 

A pácienseknek is könnyebb lesz

 

Mint a DrPort kitér rá közleményében, egy olyan orvoskereső platformot biztosít a pácienseknek, amelyben azonnal ellenőrizhető, hogy a kiválasztott orvos mely egészségpénztárral áll szerződésben. Később online tud fizetni a kártyával, így további teendője egyik félnek sem lesz.  

 

A magánegészségügyi startup szerint a technológiát 2022-re már 700 orvos használhatja. Ebből nőne ki később a közvetlen digitális egészségpénztári elszámolás. Jelenleg az OTP Egészségpénztárral és az MKB-Pannónia Egészségpénztárral állnak szerződéses viszonyban, de 2022-re még több, szám szerint négy egészségpénztárral bővítenék ügyfeleik körét. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu