Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.24. - szombat, Bertalan napja van.

Belföldi hírek

Áder János, az új köztársasági elnök május 10-én lép hivatalába

2012. május 03. 04:03
Áder János, az új köztársasági elnök május 10-én lép hivatalába
Áder János köztársasági elnökké választásáról döntött az Országgyűlés szerdai ülésén. A tisztségre egyedül jelölt fideszes politikus 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét. Soha egyetlen pillanatra sem szabad megfeledkezni arról, hogy mit is jelent a demokrácia – fogalmazott Áder János az eskütételt követően. Hangsúlyozta: lehet a demokráciát is bírálattal illetni, mely bírálatból azonban soha sem hiányozhat egymás, illetve hazánk tisztelete. A sokféleséget pedig csak egy vékony határ választja el a széthúzástól. Ez a különbség pedig a tiszteletben, vagy annak hiányában van – mutatott rá a köztársasági elnök. Meggyőződése, hogy magyarokként képesek leszünk a tisztelet hangjával megbeszélni a vitás dolgokat.Áder János köztársasági elnök beszéde

Áder János aláhúzta: lehet más az értékrendünk, lehet eltérő a meggyőződésünk, lehet különböző a hitünk, de a mi hazánk Magyarország. A köztársasági elnök Deák Ferenc szavait idézte: "Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos, jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni". Magyarország köztársasági elnökeként én is ezt javaslom mindenkinek, akinek fontos közös boldogulásunk – fűzte hozzá.

Áder János,

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét

 


Önöknek, honfitársaimnak ígérem, hogy köztársasági elnökként mindig mindenütt, itthon és a nagyvilágban az Önök érdekeit és értékeit képviselem, azaz a magyar érdekek, a magyar gazdasági, tudományos és kulturális értékek szószólója leszek – jelentette ki az államfő.

Áder János május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu