Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

A zalaegerszegi tesztpálya járműipari fellegvárrá teszi Magyarországot

2017. May 19. 13:55
A zalaegerszegi tesztpálya járműipari fellegvárrá teszi Magyarországot

Orbán Viktor miniszterelnök Zalaegerszegen, a hagyományos és önvezető járművek tesztelésére is alkalmas járműipari tesztpálya alapkőletételén hangsúlyozta, hogy a 40 milliárd forintból megvalósuló tesztpálya Európában is egyedülálló lesz, "Magyarország felkerül a járműipari kutatás-fejlesztés és tesztelés világtérképére, mi magyarok pedig teszünk egy lépést, hogy Közép-Európa egyik járműipari fellegvárává váljunk".

A 250 hektáros területen épülő beruházás egyszerre nyújt lehetőséget a Magyarországon dolgozó járműipari vállaltoknak, az ebben az iparágban dolgozó, elhelyezkedni akaró szakembereknek, a kutatóműhelyeknek és a beszállítóknak - fejtette ki a kormányfő. A tesztpálya uniós támogatás nélkül valósul meg, Orbán Viktor szerint ez azt jelzi, hogy saját erőből is képesek vagyunk európai és világszintű teljesítményre. Továbbá a beruházás azt jelenti, hogy Zalaegerszegnek van jövője, "az ipari forradalmat engedjük be ebbe a térségbe". 

 

Önvezető járművek fejlesztését is szolgáló tesztpálya alapkövét rakták le Zalaegerszegen

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az önvezető járművek fejlesztését is szolgáló tesztpálya alapkőletételén Zalaegerszegen

 

A járműipar teljesítménye tekintélyes százalékban járul hozzá a magyar gazdasághoz, az első negyedéves adatok alapján az EU első öt leggyorsabban fejlődő országa közé került Magyarország. Orbán Viktor szerint "büszkének kell lennünk arra, hogy tudunk Mercedest, Audit és Suzukit gyártani, de azt szeretnénk, hogy legalább részben itt terveznék és fejlesztenék, de ha lehet, akkor teljes egészében itt is tesztelnék őket". Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szerint a tesztpálya "Magyarország járműipari Szilícum-völgyét" teremtheti meg. Az alapkőletételen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lepsényi István az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, valamint több vállalat képviselője is, mint a General Electric, a Flextronics, a Huawei és a Nokia.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu