Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.03.30. - hétfő, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

A volt szocialista alpolgármester megúszhatja?

2009. július 31. 23:30
A volt szocialista alpolgármester megúszhatja?
Írásbeli kérdéseket tesz fel Kaszab Csaba volt kőbányai szocialista alpolgármester ügyében az igazságügyi és rendészeti miniszternek és a legfőbb ügyésznek Révész Máriusz.
Kőbánya a belterületi földek értéke miatt az egyik leggazdagabb önkormányzattá vált a fővárosban, ennek volt köszönhető, hogy számos nagyvállalkozó tűnt fel a szocialisták környékén. Ezek a kétes hírű vállalkozók idővel kiszorították a régi szocialista kádereket - emlékeztetett a fiktív MSZP-s tagtoborzás botrányaira Révész Máriusz. Hihetetlen megbízásokat adtak az önkormányzatokon keresztül saját cégeiknek. "Tombolt a korrupció", melynek az egyik emblematikus figurája Kaszab Csaba volt.

revesz_mariusz_430_368_20090731232429_692.jpg

A volt szocialista alpolgármester megúszhatja? (Révész Máriusz)

Az akkori alpolgármester elszámolási vitába keveredett egy másik szocialista vállalkozóval, aki egy fiktív munkavégzés ellenértékét végül visszafizette az önkormányzatnak. Kaszab Csaba, a számára átadott pénzt azonban nem volt hajlandó visszaadni a vállalkozónak, aki feljelentette a volt alpolgármester: így kezdődött Kaszab büntetőügye - közölte a Fidesz képviselője.

Kaszab Csaba akkor, hogy "a helyzetét mentse, az ügyészségnek részletes feltáró beismerő vallomást tett" az enyhébb ítélet, és a gyorsabb tárgyalás reményében. Tárgyalás nélkül első fokon két év letöltendő szabadságvesztésre és négymillió forint mellékbüntetésre ítélték, melyet másodfokon jóváhagytak: "vezető beosztás, hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés" bűntettének megállapításával. Ugyanez a vád egyébként Hunvald György ellen is, de ma a büntetőtörvénykönyv szigorodásával már nem lehetne megúszni négy évvel - tette hozzá Révész Máriusz.

Kaszab Csaba a mai napig nem kezdte meg büntetésének letöltését, először halasztást kért, majd miután ezt megkapta, felülvizsgálati kérelemmel élt, melynek eredményeként eljárási hibára hivatkozva a másodfokot új eljárásra kötelezték. A másodfokú eljárásra azonban mind a mai napig nem került sor.

"Kaszab Csaba nagy mellénnyel jár Kőbányán, és azt híreszteli a szocialisták között, hogy az ő ügye teljesen rendben van" - idézte a helyi szocialista politikusokat a Fidesz képviselője. A volt alpolgármester azt állítja, hogy az ügye "visszakerült ügyészségi szakaszba", és még a részletes beismerő vallomását sem fogják figyelembe venni az új bírósági szakaszban.

Kaszab Csaba önkormányzati képviselővé választásakor kiszállt saját cégéből; lemondását követően megváltoztatott néven a gyermekei működtetik a társaságot. A cég több százmillió forintos megrendelést kapott a kőbányai önkormányzattól.

Révész Máriusz kijelentette: senki sem tudja megmondani, hogyan kerülhet vissza az ügy ügyészségi szakaszba, amikor csak a másodfokú bírósági eljárást kell ismételten lefolytatni. Hozzátette: korábban beadott egy írásbeli kérdést az igazságügyi miniszterhez, de akkor azt a választ kapta, hogy a bíróságok a tárcától függetlenül működnek. Most újabb kérdésekkel fordul Draskovics Tiborhoz és a legfőbb ügyészhez, hogy igaz-e a hír, igaz-e az, hogy nem fogják figyelembe venni Kaszab Csaba korábbi részletes beismerő vallomását.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu