Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A vidéki munkahelyek megőrzésére törekszik a kormány

2012. August 22. 07:57
A vidéki munkahelyek megőrzésére törekszik a kormány
A Kormány álláspontja szerint minden olyan szándékot és tevékenységet támogatni kell, amely munkahelyeket teremt – vagy éppen meglévőket őriz meg – és tevőlegesen hozzájárul a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Vidéken, különösen a kevésbé jó adottságú térségekben kiemelt jelentősége van a még meglévő munkahelyek védelmének. A vidéki munkahelyek megőrzése érdekében szükséges a húsipar, ezen belül a Gyulai Húskombinát megsegítése, amiről a kormány augusztus 29-ig hoz döntést a vidékfejlesztési és a nemzetgazdasági tárca előterjesztése alapján - tájékoztatott kedden közleményben a Kormányszóvivői Iroda.

Ezen célok szem előtt tartása okán a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök utasítására Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár hívott össze rendkívüli megbeszélést a Gyulai Húskombinát Zrt. helyzetének rendezése érdekében.

Gyulai Húskombinát Zrt

Mentőövet dobhat a kormány a Gyulai Húskombinátnak


A Gyulai Húskombinát Zrt-vel kapcsolatos egyeztetésen többek között a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért, illetve élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a húskombinát vezérigazgatója, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és Gyula város vezetése vett részt.

A Kormány 2012. augusztus 29-ig a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös előterjesztése alapján döntést fog hozni.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu