Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.19. - péntek, Emília napja van.

Belföldi hírek

A vidéki munka népszerűsítésére indult program

2019. január 18. 12:23
A vidéki munka népszerűsítésére indult program

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége az Agrárminisztérium támogatásával újra életre hívta a „Vidéki élet, fiatalok vidéken” programot, amelynek célja, hogy a hagyományos falusi, kistelepülési életformát minél több korosztály számára közelebb hozza és szerethetővé tegye.

Viski József, a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár szerint az agrárium jövője tekintetében nélkülözhetetlen a fiatalok szerepvállalása. Kiemelte, hogy hazánkban is gyorsuló tendencia az agrár-népesség elöregedése, éppen ezért Magyarország Kormánya minden szükséges lépést megtesz a sikeres generációváltás megvalósulása érdekében. Hozzátette, hogy a tárca szorosan együttműködik a szakmai szervezetekkel, emellett  jelentős támogatást nyerhetnek a fiatal gazdálkodók.

 

A vidéki munka népszerűsítésére indult program

Az agrárium jövője tekintetében nélkülözhetetlen a fiatalok szerepvállalása

 

A Fiatal Gazda Tematikus Alprogram keretében az induló gazdálkodókat támogató felhívás keretében már több mint 1200 pályázó nyert el 40 ezer eurós támogatást. Továbbá a mezőgazdasági üzemi beruházások esetében mintegy 2400 fiatal gazdálkodó részesülhet mintegy 55 milliárd forintos támogatásban. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu