Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.29. - kedd, Taksony napja van.

Belföldi hírek

A vidéki járások száma 170 lesz, a budapestiek száma még nem dőlt el

2012. március 07. 21:33
A vidéki járások száma 170 lesz, a budapestiek száma még nem dőlt el
Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkára Szekszárdon bejelentette: vidéken mintegy 170 járást alakítanak ki.
Budapesten még nem dőlt el a 2013.január 1-től kialakítandó körzetek száma - mondta az államtitkár a Tolna megyei polgármesterek és jegyzők fórumán. Még azt sem tudják, milyen legyen a járási hivatalok vezetőinek státusza.

A szakmai álláspontja viszont az, hogy a járási hivatalok vezetői hivatalnokok legyenek, hiszen a végrehajtó hatalom részei lesznek.

Tóth Ferenc megyei kormánymegbízott a fórum előtti sajtótájékoztatón hozzátette: javaslata szerint Tolnában minden település oda kerül, ahová kérte.

Szabó Erika

Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkáraSzéles körű egyeztetés és konzultáció előzi meg a az államigazgatás új rendszerének kialakítását, a kormányzat célja, hogy konszenzus alakuljon ki a kérdésben.

A 2013 januárjában létrejövő járási kormányhivatal dolga a helyben adódó állami feladatok hatékony elvégzése lesz.Az ügyintézés helye is közelebb kerül az emberekhez. A jelenlegi kormányablakok és okmányirodák mellett újak is nyílnak majd.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu