Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

A vidék után eljött a budapesti egészségügy fejlesztésének is az ideje

2017. November 14. 11:40
A vidék után eljött a budapesti egészségügy fejlesztésének is az ideje

László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője, a XV. kerület korábbi polgármestere és Jelen tamás, Fidesz zuglói választókerületi elnöke Zugló egészségügyi fejlesztéseiről beszéltek az Uzsoki utcai kórházban tartott sajtótájékoztató után.

László Tamás felidézte, hogy 2010 és 2014 között jelentős egészségügyi beruházások zajlottak főként uniós forrásból a kerületben, valamint többet elő is készítettek. Hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb terület a háziorvosi szolgálat, mivel ez a legszélesebb találkozási pont a lakossággal. A terület fejlesztése érdekében már átadtak egy háziorvosi centrumot, egy pedig előkészítés alatt áll - mondta el az országgyűlési képviselő. Egy lelki egészségközpontot is szeretnének létre hozni, valamint "nem tettek le arról a törekvésről", hogy egy diagnosztikai központot is létrehozzanak, mivel az észak-pesti térség ezen a területen eléggé hiányos.

 

"Ugyan a 15. kerületnek nincsen saját kórháza, de az Uzsoki utcai kórházra sajátunként tekintünk" 

 

Kiemelt feladatként nevezte meg az idősek gondozását is, felidézte, hogy polgármesterként már megtervezett egy ezzel foglalkozó intézményt és bízik abban, hogy partnerek bevonásával meg is valósul majd. "Ugyan a 15. kerületnek nincsen saját kórháza, de az Uzsoki utcai kórházra sajátunként tekintünk" - hangsúlyozta László Tamás. Dr. Jelen Tamás kiemelte, hogy "Zugló egészségügyének rendezése érdekében nagyon nagy lépést tett a magyar kormány", és a vidék egészségügyének korszerűsítése után, "a budapesti egészségügyi fejelsztéseknek is eljött az ideje". "Az Egészséges Budapest Program olyan mértékű fejlesztést foglal magába, ami a magyar történelemben nem találja a párját". 

 

 "Az Egészséges Budapest Program olyan mértékű fejlesztést foglal magába, ami a magyar történelemben nem találja a párját". 

 

Szólt arról, hogy Zuglónak három kórháza van, illetve egy egészségügyi szolgálata, amelyet az önkormányzat tart fent. Az egészségügyi szolgálatban már 1990 óta nem volt olyan mértékű fejlesztés, mint amilyet a kormány pályázata lehetővé tesz, önrész nélkül 500 millió forint értékben hajtanak végre felújítást és eszközbeszerzést - adott tájékoztatást Jelen Tamás. "Ezzel práhuzamosan Zugló legnagyobb kórháza, az Uzsoki utcai kórház 14 milliárd forint forrást fog az elkövetkezendő időkben kapni, melyből kettő milliárd már rendelkezésre is áll" - hangsúlyozta. Reményét fejezte ki, hogy a fejlesztéseknek és béremeléseknek köszönhetően az egészségügy dolgozóinak jelentős része elégedettebb lesz a jövőben, mint eddig volt.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu