Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

A versenyelőny megőrzésében fontos a tesztpálya

2017. July 22. 08:00
A versenyelőny megőrzésében fontos a tesztpálya

Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalását követően kijelentette, hogy technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket.

A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette, hogy az autóipar robbanásszerű átalakulásának két fő iránya van: az alternatív erőforrások előtérbe kerülése, és az autonóm járművek térnyerése. Erik Jonnaert látogatása fontos része annak a közös munkának, amely a digitális gazdaság fejlődési lehetőségeit helyezi a középpontba – hangsúlyozta az államtitkár. Magyarország számára a zalaegerszegi tesztpálya többszörös, egyedi előnyt jelent, ami nem csak a járműiparhoz, de a hozzá kapcsolódó infokommunikációs szektorban is nagy jelentőséggel bír.

 

Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalást

Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalást

 

A beruházással összekapcsolható 5G cselekvési terv azt célozza, hogy 2025-re a városokban, a vasútvonalakon és a főbb közlekedési útirányok mentén folyamatos 5G lefedettség legyen. Lepsényi István elmondta, hogy a tesztpálya területét már előkészítették, és előrehaladott tárgyalásokat folytattak járműipari cégekkel és szolgáltató partnerekkel. A kormány célja, hogy a járműipar területén fenntartsa vezető pozíciónkat, és hasznosítsa a területen elért hazai kutatás-fejlesztési eredményeinket. Erik Jonnaert zalaegerszegi látogatását követően kijelentette, hogy az ilyen projektek fontos szerepet játszanak abban, hogy megértsük az automatizált vezetésnek a közúti biztonságra, a forgalomra és a környezetre gyakorolt hatását. Lényeges, hogy értékeljük az ilyen technológiát valós vezetési helyzetekben is – tette hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu