Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

A vasárnapi pihenőnap bevezetése után is bővült a kiskereskedelmi forgalom

2015. April 24. 11:52
A vasárnapi pihenőnap bevezetése után is bővült a kiskereskedelmi forgalom

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára arról adott tájékoztatást, hogy 20 hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom hazánkban.

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a kiskereskedelmi forgalmat tekintve Magyarország európai összehasonlításban a negyedik legjobb eredményt érte el a februári adatok alapján. Az államtitkár várakozása szerint folytatódni fog a kedvező tendencia, mivel a gazdasági teljesítmény alátámasztja a kiskereskedelmi forgalom bővülését. Az államtitkár szerint a vasárnapi pihenőnap bevezetése után is bővült a kiskereskedelmi forgalom. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mérése szerint több mint 7 százalékkal, 141 milliárd forintról 150 milliárd forintot meghaladóan nőtt a heti átlagos forgalom a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény hatályba lépése óta a megelőző időszakhoz képest.

Az emberek többet keresnek, többen dolgoznak, valamint a családi adókedvezmény is pozitívan hat a gazdasági növekedésre - emelte ki Glattfelder Béla.

Ehhez az is hozzájárulhatott, hogy 2015 márciusában az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,6 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu