Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

A vártnál is kedvezőbb az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege

2011. december 14. 10:41
A vártnál is kedvezőbb az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege
Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyre, miután az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege.
Az államtitkárság közleménye szerint az  Egészségbiztosítási Alap megtakarításaiból származó források egy részét a kormány az egészségügy három különböző területére forgatja vissza.

pénz

Még az idén 4,5 milliárd forintnyi többletforrás jut egészségügyreEgyrészt a Semmelweis Tervben meghatározott egészségügyi struktúra-átalakítással az egészségügyi államtitkárság arra törekszik, hogy 2012-ben a háziorvosok és házi gyermekorvosok szintjén is minél hatékonyabb legyen a betegút-szervezés, másrészt az államtitkárság elengedhetetlennek tartja, hogy "az igen nagy migrációnak kitett" háziorvosi, házi gyermekorvosi körben is támogassák a munkaerő itthon tartását. A kormányzat ezen felül félmilliárd forintot fordít az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelésére, a kórházak onkológiai teljesítményének figyelembe vételével.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

A tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az Egészségbiztosítási Alap 2011. év végi egyenlege - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága

 


A  Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága azt közölte az MTI-vel, hogy a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást - bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot - kapnak a jogszabály alapján pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók az idén befolyt népegészségügyi termékadóból, közismert nevén a "chipsadóból".


MTI/MCOnet

-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu