Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A vállalkozások munkahelyteremtő pályázata több ezer munkahelyet eredményezett

2013. June 07. 10:00
A vállalkozások munkahelyteremtő pályázata több ezer munkahelyet eredményezett
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára jelentette be: csaknem 5000 új állás jött létre és csaknem tízezer munkahely megőrzéséhez is hozzájárultak a pályázattal.

Czomba Sándor,


Az idei, mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak kiírt munkahelyteremtő pályázatának kerete 10 milliárd forint volt, amelyre 21,7 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett, és mivel a jó pályázatok támogatási igénye meghaladta a keretösszeget, az NGM kezdeményezte annak 3 milliárd forinttal történő felemelését.

Az április 5-i határidőig 1700 pályázat érkezett be; a csaknem 5000 új munkahelyből 3889-et álláskeresők töltöttek be, akiknek legalább kétéves foglalkoztatására nyerhettek támogatást a munkaadók - hangsúlyozta Czomba Sándor.

Elmondta: idén új elem volt, hogy a szabad vállalkozási zónákból pályázó vállalkozások 700 ezer forint támogatást kaphattak minden új munkahely létrehozásához. Emellett a korábbi 1,4 millióról 1,5 millió forintra emelték az egy főre adható támogatás mértékét, miközben a 15 millió forint alatti pályázatoknál nem kell fedezetet nyújtaniuk azon vállalkozásoknak, amelyek az előző két évben már működtek.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu