Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

A V4-ek között a magyar ipar nőtt a leggyorsabban

2019. March 17. 09:32
A V4-ek között a magyar ipar nőtt a leggyorsabban

A magyar járműipar 2018 januárjához képest 4,8 százalékkal bővült, termelési értéke pedig 2010 óta több mint megduplázódott. A gazdaság stabilizációját követően sebességváltás történt, 2014 óta a magyar ipar nőtt a leggyorsabban a V4-ek között - állapította meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. gyárbővítési projektjének záró rendezvényén a miniszter kifejtette: a dimenzióváltás garantálhatja a magyar ipar további növekedését. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. mintegy 600 millió forint összegű saját finanszírozású beruházásával 21 ezer négyzetméterre növelte teljes gyártó- és raktárterületét Kecskeméten. Kiemelte, olyan cégek is Magyarországot választják, amelyek már nem gyártást, hanem kutatásfejlesztést hoznak ide, hiszen a Jaguar, a Continental is Magyarországot választotta.

Ezekre reagálva felgyorsult a zalaegerszegi önvezető járműpálya építése, és informatikai, elektronikai, illetve járműipari cégek részvételével megalakult a Zalai Önvezető Jármű Klaszter, amelynek célja az intelligens közlekedési rendszerek kutatási és innovációs kapacitásainak összevonása - mondta Palkovics László, hozzátéve a magyar kormány feladata, hogy ezeket a törekvéseket támogassa.

 

A V4-ek között a magyar ipar nőtt a leggyorsabban

A Knorr-Bremse élenjáró szerepet tölt be a mobilitás és a közlekedési technológiák területén

 

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., ügyvezető igazgatója emlékeztetett, az elmúlt négy évben húsz új gyártósort helyeztek el a gyárban, jelentősen bővítették termékportfóliójukat és évről évre új árbevételi rekordot értek el, minden évben kétszámjegyű volt a növekedés. Mint mondta, a gyár tavaly elérte maximális kihasználtságát, és ez szükségessé tette a bővítést az újabb gyártósorok telepítéséhez és a raktározási terület fejlesztéséhez. 

Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse haszonjármű üzletág igazgatótanácsi tagja elmondta: több mint 10 ezer szabadalmával a Knorr-Bremse iparági innovátor, élenjáró szerepet tölt be a mobilitás és a közlekedési technológiák területén. A kecskeméti gyártóegység bővítése  a cégcsoport beruházási programjának egy következő állomását jelenti a Knorr-Bremse globális fejlődésében - mondta.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu