Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A turisztika elérheti a GDP 16 százalékát

2019. March 14. 16:17
A turisztika elérheti a GDP 16 százalékát

Magyarországon az elmúlt hét évben folyamatosan nőtt a turisztikai iparág teljesítménye, tavaly az ágazat rekordot döntve már a GDP 10,7 százalékát termelte, s ez az arány a tervek szerint 2030-ig 16 százalékra emelkedik.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár V4-es hivatali partnereivel idegenforgalmi együttműködési protokollt írt alá. A protokollban megfogalmazottak a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) idegenforgalmi marketingjei hatékonyságának növelését célozzák, az egyes résztvevők tapasztalatainak és egyéni lehetőségeinek kölcsönös kihasználásával, illetve közös projektjeik által. A kiemelten fizetőképes piacokat célzó marketing-együttműködés erősítését leginkább az teszi indokolttá, hogy a - főként más kontinensről érkező - turisták nem egyes országokra, hanem az egész közép-európai régióra tekintenek úti célként.

 

A turisztika elérheti a GDP 16 százalékát

Az együttműködési protokoll a visegrádi négyek idegenforgalmi marketingjei hatékonyságának növelését célozza

 

"A közös marketingterv célja, hogy a meglévő adottságokat és kínálatokat szerves egységbe foglalja" - emelte ki a terveik lényegét Kovács Zoltán. Az államtitkár a protokoll aláírását követő közös sajtótájékoztatón rámutatott: a V4-ek együttműködésének jelentősége nőtt az elmúlt években, s ennek egyik leágazódása a turisztikai szegmensben erősödő együttműködés is. "Magyarországon ma már a GDP 10,7 százalékát termeli a turizmus, ennek az arányát 2030-ig egy stratégia mentén 16 százalékra akarjuk emelni" - jelentette ki Kovács Zoltán. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu