Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.04. - péntek, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

A Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződést vehetett át

2020. október 30. 09:00
A Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződést vehetett át

Az emberek életének és egészségének védelme mellett a kormány kötelessége, hogy fenntartsa az ország működőképességét, megvédje a munkahelyeket és újakat hozzon létre - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter Zalaegerszegen, a Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződésének átadásán.

Szijjártó Péter kifejtette: a magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres, de ehhez jól működő gazdaságra és munkahelyekre van szükség. A kormány ezért szövetséget kötött azokkal a vállalatokkal, amelyek a nehéz körülmények ellenére elkötelezték magukat a beruházások mellett. Vállalta, hogy a beruházások felét kifizeti, amely garanciát jelent arra, hogy az adott vállalatnál senkit sem kell elbocsátani. A következő hetekben és hónapokban - amikor a világgazdaságból érkező hírek kizárólag negatívak, leépítésekről, munkanélküliségről, csődökről szólnak - 904 magyar vállalat 425 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, mellyel 155 ezer munkahelyet tudnak megvédeni - jelezte a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a vállalatok a fejlesztéssel hosszú távon is versenyelőnyhöz jutnak. Kiemelte, hogy a Tungsram a világ számos pontján az égők, az izzók szinonimájává vált. A változó világgazdasági környezet magával hozza, hogy számos vállalat kiszorul a nemzetközi piacról, de a Tungsram előtt a fejlesztéssel megnyílnak lehetőségek.

 

A Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződést vehetett át

 

A zalaegerszegi gyáregységben megvalósuló 565 millió forint értékű beruházáshoz a kormány 282 millió forint támogatást nyújt, így 118 munkahelyet tudnak megvédeni. A miniszter elmondta azt is, hogy Zala megyében 13 vállalat, 5,7 milliárd forint értékben valósít meg beruházásokat, melyhez a kormány 2,5 milliárd forint támogatást nyújt. A fejlesztésekkel több mint 2 ezer munkahelyet védenek meg. Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója ismertette, hogy a fejlesztéshez kapott támogatást a különleges üvegkomponensek üzletág kapacitásnövelő beruházására fordítják, így színesüvegbura-termékek költséghatékonyabb, versenyképesebb gyártását tudják megoldani. A Tungsram jövőre lesz 125 éves, története során számos válságot túlélt, és a jelenlegi világjárvány is azt mutatja, hogy egy vállalat ilyenkor elsősorban a hazájára számíthat - mondta az elnök-vezérigazgató.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu