Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

A tudás integrálása – Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

2023. April 27. 17:10
A tudás integrálása – Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

Stratégiai együttműködés született a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem között. A VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem Győrben tartotta meg első rendezvényét, itt írták alá a megállapodást is.

Együttműködik mostantól egymással a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Széchenyi István Egyetem.

 

A megállapodást április 27-én, ünnepélyes keretek között írták alá Győrben, a VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem rendezvénysorozat első eseményén, melyet az egyetem Menedzsment Campusán rendeztek meg.

 

A szövetség a vállalkozásokért született – a győri egyetem egyik elsőszámú inkubátornak számít ugyanis az új lehetőségek, friss ötletek, innovatív szemlélet terén.

 

Eppel János, a VOSZ elnöke az eseményen úgy fogalmazott: manapság a tudás a leglényegesebb tényező ahhoz, hogy alkalmazkodjunk a gazdasági élet feltételeihez. Napjainkban az adja a siker alapját, milyen hatékonysággal vagyunk képesek működésünkbe beintergálni a tudomány eredményeit.

 

A tudás integrálása – Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

A tudás integrálása – Együttműködik a VOSZ és a Széchenyi István Egyetem

 

A vállalkozók ne csak tiszteljék, alkalmazzák is a tudást – az akadémiai világ pedig számítson a vállalkozásokra, hiszen ezek egyre fontosabb partnerekké válnak az egyetemi kapcsolatrendszerben – fogalmazott az elnök.

 

Dr. Filep Bálint, a Széchenyi Egyetem elnöke megjegyezte: egy egyetem attól jó, ha eredményes kapcsolatot tart fenn a gazdasági élet szereplőivel, a vállalkozásokkal is, az oktató- és a kutatómunka mellett. A kutatás sikerének az alkalmazhatóság a fokmérője. „A tudás és az üzlet kéz a kézben jár” – mondta.

 

Önálló VOSZ-iroda jön létre az egyetem tudományos parkjában, így a hazai és nemzetközi vállalkozások fizikai kötelségbe kerülnek a felsőoktatási intézmény oktatóval és hallgatóival.

 

Prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke felhívta a figyelmet arra is: nem véletlenül Győrben alakult ki az első ilyen együttműködés a vállalkozások és a felsőoktatás között.

 

Mint mondta, a szoros kapcsolat ápolása a vállalkozásokkal a jövőt jelenti az egyetemek számára. A 21. századi, mondern felsőoktatás a gazdasági életben is aktív, s újabb innovációkat generál munkájával. Vagyis a helyzet az egyetem és a vállalkozások esetében is nyerő helyzetet teremt.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu