Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A területfejlesztés önkormányzati szerepéről is szavazott a Parlament

2013. December 11. 10:01
A területfejlesztés önkormányzati szerepéről is szavazott a Parlament
Az Országgyűlés döntése értelmében a területi önkormányzatokhoz kerülnek 2014-től a regionális fejlesztési ügynökségek, az Országos Területfejlesztési Tanács helyett pedig létrejön az Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum.

parlament


A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint december 10-én megszavazta a Parlament a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvényjavaslat módosítását. A módosításokkal egyértelművé vált a Kormány és az Önkormányzatok közötti feladatok, a felelősségek és a hatáskörök megosztása - írják.

Az elfogadott törvényjavaslat szerint erősödik a főváros, a kerületek, a megyék, a megyei jogú városok és a városok szerepe a területfejlesztési tervezésben és megvalósításban, a célkitűzések pedig összhangba kerülnek azEurópai Uniós támogatási forrásokkal.

A jogszabály-módosítás alapján a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős nemzetgazdasági miniszternek 2014. február 28-áig kell összehívnia az Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum alakuló ülését és a tárgyévet követő június 15-éig be kell számolnia a kormánynak a megyei önkormányzatok területfejlesztési feladatairól és a térségi fejlesztési tanácsok működéséről.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu