Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.30. - hétfő, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

A térség egyik legnagyobb beruházásának alapkőletételén beszélt Orbán Viktor

2015. április 12. 21:28
A térség egyik legnagyobb beruházásának alapkőletételén beszélt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet az indiai vállalat, az Apollo Tyres Hungary mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épülő gumigyárának alapköletételén Gyöngyöshalászon.


Beszédében az oktatási rendszer átalakításáról beszélt. Orbán Viktor kiemelte: az Apollo Tyres Hungary beruházása nem pusztán egy sokak megélhetését biztosító új gyár, hanem garancia arra is, hogy használható tudáshoz jussanak a gyermekek, hiszen a cég már most tárgyal a környékbeli iskolákkal. Ez a fejlesztés nem csupán egy üzleti lehetőség, hanem a térség legnagyobb beruházása, közös siker esetén pedig ajtókat nyithat a világra, és újabb befektetőket vonzhat ide – tette hozzá.

A gyöngyöshalászi az első Indián kívüli zöldmezős beruházása az Apollo Tyres-nek. Célunk egy modell-értékű gyártókapacitás létrehozása, ez lesz a legmodernebb gyára a társaságnak" – húzta alá Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres elnök-vezérigazgatója. Az indiai beruházások több mint nyolcezer ember foglalkoztatását teszik lehetővé Magyarországon.

 

Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet az indiai vállalat, az Apollo Tyres Hungary mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épülő gumigyárának alapköletételén GyöngyöshalászonA Magyarországon megvalósuló 146 milliárd Ft értékű zöldmezős beruházás révén 975 új munkahely létesül Heves megyében és évi egy millió abroncs gyártása válik lehetővé.

606 millió forint munkahelyteremtő képzési támogatásban részesül az Apollo Tyres Ltd. a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján.  A cég az összeget abroncsgyártó szakképesítés oktatására fordíthatja a 2015. május és 2019. december közötti időszakban. A támogatás feltételeként a vállalat a képzésben résztvevő személyek legalább 70 %-ának - a képzést követő legalább 18 hónapos - továbbfoglalkoztatására vállal kötelezettséget.MTI/MCOnet


Fotó: Botár Gergely / Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu