Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

A terrorizmus ellen a legfontosabb kapcsolat az Új-Zélandi

2016. August 19. 12:18
A terrorizmus ellen a legfontosabb kapcsolat az Új-Zélandi

Jelentette ki, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mivel közös érdek az Iszlám Állam visszaszorítása, "hiszen mi európaiak pontosan tudjuk, hogy minél jobban visszaszorítjuk az Iszlám Államot, annál inkább csökken az Európára háruló bevándorlási nyomás".

Mindkét ország megközelítőleg 150 katonával van jelen Irakban, ahol képzési támogatást nyújtanak az iraki hadseregnek, illetve a kurd fegyveres erőknek. Új-Zéland 2015. január 1. és 2016. december 31. között nem állandó tagja az ENSZ Biztonsági Tanácsának, ám Magyarország mindvégi támogatta a tagságát, és teszi ezt szeptemberben is, amikor az óceániai állam lesz a szervezet elnöke.

 

Murray McCully

Murray McCully, az új-zélandi külügyminiszter Tapolcára és Budapestre is ellátogatott

 

Hazánk nem támogatja a bevándorlók elosztását, hanem "mi a bevándorlás megállítását célozzuk, és ehhez az Iszlám Állam legyőzése kifejezetten fontos" - jelentette ki Szijjártó. A jelenlegi legfontosabb feladat európai és magyar szempontból a bevándorlási nyomás lehető legkisebbre csökkentése. A két ország közötti kapcsolatot tovább erősíti a közelmúltban nyílt magyar külképviselet Wellingtonban.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu