Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A teljes vasútvonal megújul Kőszeg és Szombathely között

2021. június 02. 12:41
A teljes vasútvonal megújul Kőszeg és Szombathely között

Hamarosan kezdődnek a kivitelezési munkálatok a 3,2 milliárd forintból teljesen megújuló Kőszeg-Szombathely vasútvonalon.

3,2 milliárd forintból újul meg a Kőszeg-Szombathely vasútvonal, amelynek kivitelezése hamarosan indul és a tervek szerint a jövő év első felében fejeződik be - közölte Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

 

A kőszegi vasútállomáson megtartott projektindító eseményen Mosóczi László elmondta, hogy a beruházás által nemcsak a teljes vasúti pályát újítják fel 17 kilométeres szakaszon, hanem a kőszegi vasútállomás és mellette még 7 másik vasúti megállóhely is felújításra kerül. A megállóhelyekre fedett kerékpártárolók, modern utastájékoztató eszközök, valamint komfortos és magas peronok kerülnek.

 

17 kilométeres szakaszon történik teljes felújítás

 

Az államtitkár a vasútvonal villamosításáról és a Kőszeg környékét érintő gyorsforgalmi útfejlesztésekről is szót ejtett: "Folyamatban van a Szombathely-Kőszeg vasútvonal villamosításának előkészítése is, az üzemeltető GYSEV várhatóan még idén kiírja a közbeszerzést a tervezésre. Ezzel a beruházással teljes hosszában villamosítottá válik a vasúttársaság magyarországi hálózata. Az M86-os gyorsforgalmi út folytatásának, Kőszeg irányába, az M87-es gyorsforgalmú útnak az engedélyes tervei már az idén elkészülhetnek, a Szombathely-Kőszeg közötti szakasz megépítéséhez szükséges kiviteli tervek elkészítésében pedig a jövő év elején indulhat közbeszerzési eljárás. Kőszeg a vidéki nagyvárosokat, gazdasági térségeket összekapcsoló M9 nyugati végpontja lehet."

 

A projektindító ünnepségen Básthy Béla, Kőszeg polgármestere is felszólalt. Elmondta, hogy a következő hónapok és évek közúti, illetve vasúti beruházásai képesek kinyitni Kőszeget, amely által nem csak a helyek életminősége javul, de a belföldi és külföldi utazók számára jóval elérhetőbb lesz a város.

 

Forrás és képek: MTI/Varga György
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu