Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A települések, megyék közösségei számára 25 éve új korszak kezdődött

2015. September 30. 12:20
A települések, megyék közösségei számára 25 éve új korszak kezdődött

A magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 25. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget Budapesten, amelyen felszólalt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is.


Erősen áll és végzi a negyedszázada ráruházott feladatokat a magyar önkormányzati rendszer - mondta Pogácsás Tibor. A 2015-ös önkormányzatok napján (amelyet 2000 óta ünneplünk) azt emelte ki, hogy helyi önkormányzatok nélkül nincs egészséges demokrácia, nincs jogállam. 2015. szeptember 30-án hangsúlyozta: „Ma 25 éve új korszak kezdődött a települések, megyék közösségei számára, mert újra kezükbe vehették a helyi közügyek intézését”.

 

 

Végzi feladatait a magyar önkormányzati rendszer

 
Pogácsás Tibor köszönetet mondott azoknak, akik az eltelt negyed században hozzájárultak az önkormányzati rendszer működtetéséhez, külön kitérve arra a 167 polgármesterre, akik a helyi önkormányzatok megalakulása óta folyamatosan e tisztségükben szolgálják a helyi közösséget. Kiemelte azt is, hogy a kormány a helyi önkormányzatok adósságának átvállalásával, adósságkorlátok beépítésével megteremtette az önkormányzati működés stabil pénzügyi hátterét.


MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu