Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Belföldi hírek

A technológia szektor a legfelkapottabb a befektetésekben

2021. december 31. 13:00
A technológia szektor a legfelkapottabb a befektetésekben

Magyarországon nagyot nőtt a technológiai szektorba irányuló befektetések száma.

Az Ernst & Young legújabb magyarországi elemzésében a vállalati összeolvadásokat és felvásárlásokat tanulmányozta. A tanulmány szerint jelenleg a technológiai szektor a legvonzóbb befektetési célpont a beruházók körében.

 

Hazánkban az idei első fél évben háromszor annyi információtechnológiai (IT) tranzakció történt, mint 2020-ban, 2022-ben pedig ez a szám még tovább nőhet. 2021 első 6 hónapjában 58 lezárt információtechnológiai (IT) tranzakció történt a befektetési szektorban.

 

Dübörög a technológiai-szektor

 

A tranzakciók száma azért ugrott meg ennyire Magyarországon, mert megerősödtek a technológiai és digitális képességek. Szinte minden szektorban igénylik a fogyasztók a digitális megoldásokat és a digitális szolgáltatásokat, erre pedig a piaci szereplők is odafigyeltek. A vállalkozások a digitális készségeket akár felvásárlással is megszerezhetik.

 

Továbbá, egyre több magyar cég ruház be külföldön az információtechnológiai szektor területén. A magyar tech cégek főleg Németországban és Szlovéniába indítottak beruházásokat idén, de Franciaországba és Csehországba is irányultak hasonló beruházások.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu