Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.10.05. - szerda, Aurél napja van.

Belföldi hírek

A távmunka miatt fejlesztenek a hazai vállalkozások

2022. augusztus 11. 07:00
A távmunka miatt fejlesztenek a hazai vállalkozások

Az elmúlt években főleg a home office hatékonyabbá tétele miatt fejlesztettek Magyarországon a cégek.

Két és fél évvel ezelőtt nagyot fordult a világ, amikor a koronavírus-járvány berobbant, ez pedig a cégeket és a munkáltatókat minden eddiginél komolyabb kihívás elé állította. Így volt ez Magyarországon is, hazánkban pedig az elmúlt 2 évben főleg azért fejlesztettek a vállalatok, hogy megfeleljenek a home office adottságainak.

 

A K&H legújabb kutatásából kiderült, hogy hazánkban a vállalatok közel 40 százaléka a távmunka miatt indított el fejlesztést, hogy az informatikai infrastruktúrájuk megfeleljen a követelményeknek és biztonságos, hatékony rendszert üzemeltessenek.

 

Sok cég fejlesztett a home office hatékonyabbá tétele miatt a járvány alatt

 

Folyamatos innovációk történtek itthon a digitális területeken, ez pedig jó jel a jövőre nézve. A jelentésből kiderült, hogy voltak olyan cégek is, akik a mesterséges intelligencia, vagy éppen az adatok rendszerezésének területén indítottak beruházásokat.

 

A távmunka miatt egyre több munkáltató vásárol okos eszközöket a saját dolgozóinak, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni otthonról is. Külön kiemelendő a jelentésből, hogy a vállalatok a járvány miatti bevétel kiesést leginkább digitális megoldásokkal és az okos technológiával próbálták meg pótolni.

 

Forrás: MTI, K&H
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu