Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Belföldi hírek

A távmunka a lakás fejlesztést is elősegítette

2022. április 14. 07:00
A távmunka a lakás fejlesztést is elősegítette

Az otthonról dolgozó magyarok közel fele fejlesztette vagy újította lakását a home-office miatt.

Egy friss felmérés szerint a távmunkában dolgozó magyarok közel fele újította meg vagy fejlesztette tovább lakását a távmunka miatt. A felmérést az Opinio készítette a VELUX megbízásából 2022 februárjában. A kutatásba több mint 1200 magyar lakost vontak be, akik rendelkeznek okostelefonnal és 16-59 év kor közöttiek.

 

A magyarok azért fejlesztették a távmunka ideje alatt a lakásukat, hogy a környezetet alkalmasabbá tegyék a munkavégzésre. Az elemzésből az is kiderült, hogy a résztvevők 42 százaléka a jövőben további lakásfelújításokat tervez a home-office életmóddal összefüggésben.

 

A home-office nem várt hatásokkal is szolgál

 

A felmérésben szereplő munkavállalók fele véli úgy, hogy pénzt spórolnak az élelmiszeren, a közlekedésen és az öltözködésen, valamint időt takarítanak meg. Közel 60 százalékuk fogalmazott úgy, hogy a távmunka jóval rugalmasabbá teszi mindennapjaikat, 47 százalékuk pedig azt is kiemelte, hogy több időt tudnak a családdal tölteni.

 

Az Opinio kutatása azt is kiemeli, hogy a távmunka, valamint a hibrid munkavégzés hosszú távon is velünk maradhat, ez pedig a munkavállalók életére nagy hatással lesz. Nem csak az idejüket tudják ezáltal rugalmasabban beosztani az emberek, hanem a lakások tervezése és elrendezése is más lehet a jövőben.

 

Forrás: MTI, Opinio, VELUX
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu