Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

A távközlési adó segítségével a kormány több száz milliárdos nagyságrendű internetes programot indít

2014. October 28. 10:55
A távközlési adó segítségével a kormány több száz milliárdos nagyságrendű internetes programot indít

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: "a távközlési adót kiterjesztjük ugyan az adatforgalomra, de én ezt egyfajta internetfejlesztési hozzájárulásnak tekintem, mert ezzel párhuzamosan a kormány több száz milliárdos nagyságrendű programot indít, amivel szélessávú internetet akar eljuttatni minden magyar háztartásba”.

Hozzátette: ugyan ennek jelentős része EU-s forrás lesz, de az ehhez szükséges önrészt biztosítania kell a kormánynak, s ehhez a távközlési szolgáltatók hozzájárulását kérjük, hiszen ők azok, akik ezen az infrastruktúrán üzletet bonyolítanak majd le. Rámutatott, a távközlési szolgáltatók jelentős profitra fognak szert tenni a beruházások következtében. Az internetadó bevezetése a kormány bátorságára vall, mert az internethasználók érzékenyek és gyorsan reagáltak az eseményekre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

 

 

Rogán Antal: A szolgáltatóknak kell kifizetniük a távközlési adót Mint ismeretes, a Fidesz benyújtotta a parlamentnek azt a módosító indítványt, amelyben javasolják, az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja magánszemélyeknél havi 700 forint, üzleti előfizetéseknél pedig havi 5 ezer forint legyen. A kormány támogatja az internetadóval kapcsolatos módosító indítványt. Az indítványban azt is leszögezték, az adó alanya a távközlési szolgáltató, és nem pedig az előfizető.


MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu