Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.05. - péntek, Fatime napja van.

Belföldi hírek

A tavalyi költségvetésről szavazott a Parlament

2014. november 11. 11:42
A tavalyi költségvetésről szavazott a Parlament

Az Országgyűlés keddi ülésén tárgyalta és fogadta el a 2013-as költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást. A képviselők 116 igen szavazattal, 31 nem ellenében, 13 tartózkodással hagyták jóvá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését.

Parlament, Országgyűlés, FideszMa hallgatták meg a képviselők a tavalyi költségvetés végrehajtási törvényét, azaz a zárszámadást, az Állami Számvevőszék 2013-as működéséről szóló beszámolót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének végrehajtásáról szóló előterjesztést, valamint az NMHH 2015-ös költségvetéséről szólót is.

A parlament elfogadta a 2013-as zárszámadást, amely a központi költségvetés tavalyi felhasználását foglalja össze.A zárszámadás alapján a tavalyi makrogazdasági folyamatok kedvezőbbek voltak a vártnál és az Európai Unió átlagánál is. A bruttó hazai össztermék a 2013-as költségvetés készítésekor feltételezett 0,9 százalékhoz képest gyorsabban, 1,1 százalékkal bővült.Az államháztartás uniós módszertan szerinti GDP-arányos hiánya 2,2 százalék volt tavaly.

A kormány korábban a költségvetési stabilitás és a gazdasági fordulat évének nevezte 2013-at. A kabinet álláspontja szerint ugyanis a költségvetési fegyelemnek köszönhetően a tavalyi már a harmadik olyan év volt, amikor a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradt.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu