Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

A Tata magyarországi tevékenysége a tudásalapú szolgáltatásexportot jelenti

2013. January 22. 09:28
A Tata magyarországi tevékenysége a tudásalapú szolgáltatásexportot jelenti
A kormány részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Tata Consultancy Services (TCS) részéről pedig Dinesh Thampi elnökhelyettes írt alá stratégiai megállapodást 2013. január 21-én.
Az indai Tata Consultancy Services (TCS) a világ vezető informatikai-technológiai tanácsadó, üzleti outsourcing és tervezői szolgáltató szervezete. Magyarországi központját 2001-ben nyitotta meg; hazai tevékenysége elsősorban a banki, pénzügyi szolgáltatási, biztosítási, telekommunikációs és feldolgozóipari ágazatokra koncentrál.A Tata világszerte 42 országban több mint 160 ezer szakembert foglalkoztat, magyarországi cége több mint 700 munkavállalóval, több mint húsz globális és európai ügyfél számára nyújt szolgáltatásokat.

Szijjártó Péter

A kormányt  Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár képviselte

 


Szijjártó Péter szerint ez a megállapodás bizonyítja, hogy Magyarország 21. századi mércével mérve is versenyképes ország. A versenyképesség fenntartásához folyamatos megújulásra, innovációra van szükség, ehhez pedig a TCS-sel kötött megállapodás is hozzájárul - tette hozzá.

A Tata magyarországi tevékenysége a tudásalapú szolgáltatásexportot jelenti, ezzel pedig egy olyan iparág honosodott meg Magyarországon, amely a magyar gazdaság szempontjából az egyik legértékesebb, hiszen a legmagasabb hozzáadott értéket tudja megjeleníteni - mondta az államtitkár.

a Tata Consultancy Services (TCS) részéről pedig Dinesh Thampi elnökhelyettes

A Tata Consultancy Services (TCS) részéről pedig Dinesh Thampi elnökhelyettes vett részt az ünnepélyes aláíráson

 


Dinesh P. Thampi az aláírás előtt elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy növekedési terveiket itt Magyarországon tudják megvalósítani, és 200-300 munkavállalóval szeretnék bővíteni jelenlegi, 900 fős itteni létszámukat.

Forrás és képek: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu