Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

A Szovjetunió feléledéséről beszélgetett Kun Miklós a Lánchíd Rádióban

2011. December 31. 19:05
A Szovjetunió feléledéséről beszélgetett Kun Miklós a Lánchíd Rádióban

Kun Miklós Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, Szovjetunió- és Oroszország-szakértő a Lánchíd Rádió december 12-i, Kulissza című műsorában beszélt arról, mennyi késztetése és mennyi ereje van a putyini rendszernek ahhoz, hogy újra szuperhatalmat hozzon létre.

Verbális összecsapások a NATO-val az európai rakétavédelmi rendszer ügyében, egyre szorosabbra fűzött gazdasági kapcsolatok volt szovjet utódállamokkal. Egyes elemzők már a Szovjetunió újjáéledéséről beszélnek – mások pedig azzal számolnak, hogy Moszkva az unió repedéseit kihasználva kivetné hálóját olyan közép-európai országokra, mint Csehország, vagy éppen Magyarország. Ébredőben van Oroszország? - kérdezte Kun Miklós történésztől a szerkesztő, Halász-Szabó Miklós.

Kun Miklós

A Szovjetunió feléledéséről beszélgetett Kun Miklós a Lánchíd Rádióban

 


Kun Miklós többek között beszélt arról, hogy miként működött a Szovjetunió, hogyan jött létre, és persze hogyan hullott szét, s ezek mögött mik húzódtak meg. De kifejtette véleményét arról is, hogy szerinte Putyin még jó 15 évig köztársasági elnök maradhat, Medvegyev pedig egy ideigbiztosan miniszterelnök lesz. Az a felvetés is téves szerinte, hogy Putyinnak nincs meg a kétharmada a Parlamentben, hiszen az Igazságos Oroszországért Párt és a Liberális Demokrata Párt teljesen kormánypárton.


Forrás: mno.hu,Lánchíd Rádió


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu