Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A szobafestők hatékonyságán is javít a digitalizáció

2018. October 02. 08:50
A szobafestők hatékonyságán is javít a digitalizáció

A szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Budapest rendezvényen Helmut Schultz, a Festőipari Vállalkozások Nemzetközi Szövetsége (UNIEP) elnöke arról beszélt, hogy a digitalizáció és robotizáció javítja a szobafestő szakma hatékonyságát is.

A Euroskillsen részt vevő szobafestő-tapétázó szövetségek képviselői az Ipartestületek Országos Szövetsége meghívására tartottak megbeszélést a szakma helyzetéről. Németh László, az Iposz elnöke szerint nagyon fontosak a külföldi kapcsolatok, szavai szerin "mindig is szorgalmazták, hogy a szövetség megfelelő küldöli kapcsolatokat ápoljanak", hiszen ezek a szervezetek segítenek megalkotni a szabványokat.

 

"Mindig is szorgalmaztuk a küldöli kapcsolattartást"

 

Az elnök üdvözölte, hogy megalakult a Nemzetközi Szakképzés és Innovációs Tanács, és hangsúlyozta a duális képzés fontosságát, hogy a tanulók mihamarabb kerüljenek be a műhelyekbe. Tóth Antal a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestülete (SzMTO) elnöke szerint a szakmunkások nem tudják kitermelni a digitalizációhoz szükséges modern eszközös árát, illetve az oktatásnak sem része a digitális munkaeszközök használata.

 

Motiválni kell a fiatalokat

 

A Euroskillsről elmondta, hogy egy jó alkalom jövőbeni célok meghatározására: " meg kell keresni azokat az utakat - mind a magyar, mind a nemzetközi szakmunkások számára -, melyen által tartalmasabban lehet beilleszkedni az európai trendbe, illetbe minőségi szolgáltatás nyújtani a fogyasztók számára". A SzMTO elnöke szerint fontos a fiatalok motiválása, általuk kell magasabbra emelni a szakmai tudást. Közölte: ennek érdekében Dunaharasztiban létesítenek egy oktatói bázist, ahol mind az elméleti, mind a gyakorlati tudást elsajátíthatják a tanulók.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu