Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.07. - kedd, Herman napja van.

Belföldi hírek

A sziklára épített ház soha nem omolhat össze!

2009. szeptember 07. 14:09
A sziklára épített ház soha nem omolhat össze!
Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke nemzetközi érettségi diplomákat adott át fiataloknak a budapesti Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnáziumban.
Az alelnök köszöntőjében a többnyelvűséget egy a Bibliából vett hasonlattal jellemezte, mely szikára épített házhoz hasonlít, hiszen az embert egy életre ellátja az belső tartalommal, jót tesz az önbecsülésnek és segíti az eligazodást a globalizált világban. Segít a továbbtanulásban és az élet más területén is hasznos. Egy fiatal ember élete telis tele van kihívásokkal, melyeknek minden pillanatban meg kell felelnie. De ez a megfelelési kényszer nem lehet görcsös, ahhoz hogy vidám és megelégedett fiatalokká váljatok - hangsúlyozta - a lélek megerősítésén túl, a zene a sport és a tanulás is a mindennapok részévé kell, hogy váljon.

schmitt_pal1_430_55_20090907135404_591.jpg

Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke

Az Európai Unió kiemelten kezeli a tanulni vágyó fiatalokat, hiszen nem csak az egyetemistáknak, hanem a középiskolásoknak, valamint az ő tanáraiknak is programokat hirdet - valamint finanszírozza azokat. Ezeken keresztül más nemzetiségű fiatalokkal is megismerkedhetnek, ráadásul nagy nyugati egyetemek hallgatóivá is könnyebben válhatnak,.

Az iskola vezetői tájékoztatást adtak arról, hogy a világ nemzetközi gimnáziumai között kimagasló eredményt érnek el a Karinthy Gimnázium diákjai, akiknek ezáltal lehetővé válik, hogy magas szintű tanulmányaikat a világ bármely egyetemén folytathassák. Schmitt Pál a beszéde végén nem mulasztotta el felhívni a figyelmet az idegen nyelvek mellett a magyar nyelv művelésének fontosságára, kitért arra is, hogy a felvidéki magyarok és szerte a világon mindenütt példásan kiállta a szlovákiai nyelvtörvény ellen.

Kosztolányi Dezsőt idézve fejezte be beszédjét: a Jóisten legfőbb ajándékának tartja, hogy magyarul beszélhet, írhat és gondolkodhat és magyarul is álmodhat.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu